HTML

A Szabó család naplója

Egy nem átlagos család, nem átlagos mindennapjai, egy nem átlagos világnak. Kicsit kolerikusan, kicsit melankolikusan, kicsit szangvinikusan, és egyáltalán nem flegmatikusan. Talán mindig is erre vágytunk! Talán nem! Majd kiderül...

Friss topikok

  • óvó néni: juditkám ! szervezz, veletek bármikor, bárhová, bármeddig ! (2011.03.11. 05:20) Pompásan...
  • óvó néni: drága szabó család, üdv az életben !! van egy 17 évesem aki hiperaktív, ebből kifolyólag rendszere... (2011.02.14. 15:45) Marcell és a salto mortale
  • óvó néni: lsd. alább (2011.02.08. 18:49) Kulcs-átok
  • óvó néni: még, még, még, még, ennyi nem elég :o) (2011.02.08. 18:47) Év vége...

Linkblog

Biztos, hogy valamit rosszul csinálok, de hogy nekem nem lesz stresszmentes karácsonyom, az biztos! Még néhány nap, és a csapból is az folyik, hogy a jó háziasszony csillogó sminkkel, frizurázva, a legszebb ruhájában, gyönyörűen terített asztal és karácsonyfa mellett várja kis családját. Kétkisgyerekes anyukaként nem látom reális esélyét annak, hogy a nap végére elkészített finom vacsora annyira időben készüljön el, hogy csillogó sminket, friss frizurát, és legszebb ruhát öltsek magamra. Ünneprontó vagyok? Lehet! De még mindig nem hiszem, hogy ez lenne a mai magyar valóság, és csak Nigella-nők élnének kis országunkban. (Imádom Nigella-t, és szívesen élvezném az Ő életstílusát, de ma ez még nem megy. :( ) Boldogak leszünk, már most tudom, hogy isteni finomat fogunk enni, de nagy bűn, ha esetleg a nappali szőnyegén fogyasztjuk el? Miért csak most lesz fontos az, hogy együtt legyenek az emberek? Miért csak most kezdik el mondogatni a szeretet jelentőségét azok, akik esetleg anyagi helyzetük romlása miatt nem tudnják már biztosítani az eddig megszokott/megszoktatott szintet? Ugye-ugye, milyen gonosz vagyok? És persze csak magamról beszélek! ;)

Azt sem értem, miért nyomjuk egymást versenybe a drágább és drágább ajándékokért, és miért érzünk kényszert arra, hogy a gyerekeinket és unokáinkat is belehajszoljuk ebbe. Mert persze arra nem gondolunk, hogy jövőre lehet, még ennyi sem, és a drága kis kölykincéink értetlenül állnak majd előttünk: -Tavaly nagyobb csomag volt! Tudom magamról, felnőttként is hamar beleszokik az ember a jóba.

Nem akarom, elegem van, visítok!!!! És persze nemsokára el kell mennem ajándékot venni...

Fiúcskáink, legalábbis a nagyobbik már nagyon várják a Karácsonyt. Tudja, hogy lesz karácsonyfa, énekelünk, apró ajándékokat készítünk és csomagolunk, mert segíthetünk a Jézuskának. Ezzel nagy terhet vett le a vállamról, mert annál reálisabb vagyok, hogy évekig dugdossam az ajándékokat, és csak a Jézuska hozhassa be a lakásba. Karácsonyfa témában tavaly még tartható volt a dolog, egy közel 6 évesnek azonban már feltűnnek a fenyőárusok, Rólam tudja, hogy nem vagyok hülye, ezért hazudni nem tudok. Néhány napja a -miért vannak itt ezek a fenyőfák? kérdésre egyszerű választ adtam: -nem tudom, majd Apát megkérdezzük! Jaj! Ezt megúsztam! Apa! Rajtad a sor! Színt kell vallani! :)

Személyes üzenetem: legyen mindenki nyugodt, egye az isteni vacsikat, jöjjenek össze családok, barátok, és akik szeretik egymást! Beszélgessetek sokat, de csak most, mindig!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabocsalad.blog.hu/api/trackback/id/tr622521849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása